Nákupní košík
Ks Cena / Ks Cena spolu Dostupnost
x

Monomerické, polymerické nebo lité? Průvodce výběrem vinylových fólií.

Monomerické, polymerické a lité fólie představují klíčové materiály v oblasti grafické aplikace, jako je car wrapping a výroba reklamních grafik. Každý z těchto typů má své specifické vlastnosti a použití, což umožňuje jejich efektivní využití v různých scénářích.

Monomerické fólie jsou cenově dostupnou volbou, ideální pro krátkodobé projekty nebo aplikace na rovných površích, kde není požadována vysoká trvanlivost. Přestože mají kratší životnost, nabízejí solidní kvalitu a jsou dostatečné pro mnoho základních aplikací.


Polymerické fólie jsou krokem vpřed v oblasti trvanlivosti a odolnosti. Vyrobené z komplexních polymerních materiálů, tyto fólie poskytují lepší odolnost vůči UV záření a povětrnostním vlivům. Jejich flexibilita je výhodou při aplikaci na mírně zakřivené povrchy, což je činí ideálními pro střednědobé projekty.


Lité fólie představují špičku v rámci fóliových materiálů. Jejich výrobní proces zahrnuje vysokou teplotu a tlak, díky čemuž jsou extrémně flexibilní a mohou se přizpůsobit i nejkomplexnějším zakřiveným povrchům. S dlouhou životností a vynikající odolností jsou ideální pro náročné aplikace, kde je potřebná nejvyšší kvalita.

Při výrobě monomerických a polymerických fólií se často používá technologie válcování. Tato technika však může vést ke zvýšené tendenci k zpětnému smršťování materiálu. Lité fólie tento problém efektivně řeší, přičemž tendence ke smršťování je u nich téměř úplně eliminována.


Další významnou inovací v oblasti fólií je využití kanálového lepidla. Tento typ lepidla obsahuje drobné kanálky, které umožňují vzduchu unikat při aplikaci fólie, čímž se zabraňuje tvorbě vzduchových bublin. Tato vlastnost značně zjednodušuje proces aplikace, šetří čas a zlepšuje estetický výsledek.

Díky těmto pokrokům v technologii a materiálech mohou naši zákazníci očekávat produkty nejvyšší kvality, které jsou přizpůsobeny jejich konkrétním potřebám a aplikacím. Naše fólie jsou navrženy tak, aby vyhovovaly rozmanitosti projektů - od jednoduchých krátkodobých aplikací až po nejnáročnější dlouhodobé použití.